Halaman

Rabu, 22 Disember 2010

Semakan Tawaran Ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Tahun 2011

Ini berita baik bagi calon UPSR 2010, ibu bapa dan penjaga yang telah membuat permohonan masuk ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Tahun 2011, semakan tawaran sudah boleh diakses melalui aplikasi online KPM.


Sila click link di bawah dan anda akan terus ke aplikasi online semakan tawaran ke SBP. Hanya angka giliran UPSR sahaja diperlukan bagi menyemak tawaran tersebut.

Rayuan : Bagi yang tidak berjaya, anda boleh mengemukakan rayuan melalui e-Rayuanyang terdapat di laman tersebut. Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran murid yang menerima tawaran ke SBP masing-masing.

Surat Tawaran : Surat tawaran rasmi yang mengandungi maklumat lebih lanjut mengenai tawaran dan pendaftaran telah pun mula dihantar ke mereka yang berjaya.

Pendaftaran : Pelajar yang berjaya mendapat tawaran ke SBP Tingkatan 1 sesi 2011 perlu mendaftar ke SBP yang berkenaan pada 5 Januari 2011.

Sebarang pertanyaan sila hubungi Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan, Kementerian Pelajaran Malaysia di talian 03 8321 7400.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan